» » » » Риби и Желания

Автор: Макдонна-Мосхо Тзавелла

Невидимият свят на желанията приема форма в картините от новата изложба „Риби и желания” на Макдонна-Мосхо Тзавелла, за да ни се покаже и да ни развълнува, разказвайки истории. „Ако желанията бяха риби” - казва стара шотландска мъдрост – „морето щеше да бъде пълно с риба и ние всички щяхме да бъдем рибари”.

Макдонна-Мосхо Тзавелла е родена в гр. София. Принадлежи към знаменит стар род, чиито корени се търсят от западните изследователи още през 15 в., и който род дава своя забележителен принос към историята, политиката и културата на няколко европейски страни, САЩ и Канада. Като негов представител, Макдонна-Мосхо Тзавелла естествено оформя своите интереси към различни области на хуманитаристиката. Рисува от малка, възприемайки своя талант като дар, който трябва да бъде развиван с труд, много знания и със страст. Като културен антрополог със задълбочени познания в областта на различни клонове от хуманитарното знание, живяла в различни европейски страни, Макдонна-Мосхо превръща картините си в място, където си дават среща образи от митологията, приказките, легендите, културата и представите на европейските народи.

С изложбата „Риби и Желания” авторката поставя зрителя в позицията на рибаря, който в улова на рибата отхвърля тишината в себе си и чува гласа си, разказващ истории.

Заповядайте на откриването на „Риби и желания” на 18 ноември 2014 г., от 18:30 ч., в Унгарски културен институт в София, където експозицията ще остане до 2 декември 2014 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: