» » » » » Полска литературна есен: Ева Липска

Снимка: Ева Липска

Като част от „Полската литературна есен” в страната ни и за да представи своята книга „Скъпа госпожо Шуберт”, по покана на Полски институт в България пристига полската поетеса Ева Липска.

Eва Липска (1945) е една от най-значимите съвременни полски поетеси, чието литературно творчество включва 30 тома и сборници с поезия, както и известната полско-немска публикация „Живот ерзац – Ersatzleben” (1998) и номинираната за литературната награда НИКЕ повест „Сефер” (2009). Стихове на Ева Липска са преведени на над 40 езика, като в България са издадени „Ваканцията на мизантропа” (1994) и „Портокалът на Нютон” (2012).

По време на визитата си в страната ни Ева Липска ще представи книгата „Скъпа госпожо Шуберт...” в превод на Вера Деянова. Включените стихове представляват своеобразен цикъл писма, написани до госпожа Шуберт от таен, неизвестен за читателите адресат.

Българската литературна публика ще има удоволствието да се срещне с полската поетеса на:
  • 1 декември 2014 г., от 19:00 ч., в Клуб „Петното на Роршах” в Пловдив. Гост: Сeбастиан Кудас, автор на илюстрациите в книгата. Водещ на срещата ще бъде Силвия Чолева, поетеса, писател и журналист.
  • 2 декември 2014 г., 18:00 ч., Клуб „Чай във Фабриката” в София. Гост: Сeбастиан Кудас, автор на илюстрациите в книгата. Водещ: Марин Бодаков, поет и журналист, завеждащ отдел „Литература” на в-к „Култура”. Стиховете ще чете актрисата Снежина Петрова.
Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: