» » » » Подходи към щастието

Снимка: Хорст Вакербарт

„Подходи към щастието” е международна изложба, която съчетава фотографии, видео арт и инсталации от различни автори от Испания, САЩ, Германия, Австрия и България. На фокус е щастието, като удоволствие или търсене на смисъл и себепознание, а може би като търговски продукт на глобализацията.

„Червеният диван – Галерия на Човечеството” е една от участващите творби с автор Хорст Вакербарт, който кани над 700 души от различни точки на света да седнат на червен диван и да отговорят на универсални въпроси като „Заслужава ли си да живееш?” или „Какво е щастието?”.

Родената в Белград Марина Маркович участва с две творби, едната от които - „Потребителска блудница”, изградена върху кадри, подбрани от редица телевизионни реклами, показващи жени с лица, изкривени от екстаз, възхитени от продукти като перилни препарати, шампоани, дамски превръзки и др.

Сред българските автори е Ивайло Христов, който ситуира в галерийното пространство легло, измерващо моментните емоционални състояния на посетителите след кратка почивка. На необичайно място, в необичайна за публиката и участниците част от деня, им се предоставят 15 минути за релакс, за откъсване от реалността, за мечтаене или просто за отмора от натовареното ежедневие. След изтичане на времето, участниците индикират своето (не)удовлетворение от почивката си, с включване или изключване на цветно LED осветление.

На 15 ноември 2014 г., от 14:00 ч., Улрике Кьонигсхофер ще представи артистичната си работа, вдъхновена от съвременните науки, както и творбата си „Love“, представена в рамките на изложбата. „Love” се състои от 9 модела на различни молекули, които са свързани с емоцията на любовта. Teзи модели тематизират противоречието между романтичните ни емоции и техните невронаучни обяснения. След презентацията Кьонигсхофер ще отговаря на въпроси от публиката.

Изложбата „Подходи към щастието” е позиционирана в галерия Credo Bonum в София, където ще остане до 7 декември 2014 г.

Входът е свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: