» » » » » Немски Коледен базар

Снимка: Организаторите

На много места по света очакването на един от най-светлите празници в християнската традиция – Рождество, се е превърнало в събитие, което събира хората заедно цял месец преди Коледа. Тази традиция възниква в Германия и Австрия още преди 500 години с коледните базари, където всяка вечер посетителите имат възможност да общуват, да се насладят на вкусна храна и сгряващи напитки и потопени в празнична атмосфера заедно да отброяват оставащите дни до празника. Месец преди Коледа в София и Пловдив в мини коледни градчета от празнично украсени дървени къщички, посетителите ще се насладят на типични за немската кухня ястия, топло вино и лакомства за децата, а също културна програма с театър и концерти, базар за ръчно изработени сувенири и коледна украса.

Немски Коледен базар София 2014 се намира в Градската градина, до пл. „Ал. Батенберг”, където коледното градче ще остане до 22 декември 2014 г. Работно време: всеки ден от 11:00 до 21:00 ч.

В културната програма се включени: куклен театър, коледни музикални изпълнения на различни изпълнители, концерти на училища, детски градини и благотворителни фондации, като основен акцент е Дядо Коледа, който всяка вечер носи подаръци за децата и помага на специален гост да отвори поредното прозорче от Адвент Календара.

По традиция всяка година Немски Коледен базар подпомага и конкретна социална кауза чрез събиране на дарения и предоставяне безвъзмездно сцената и територията на базара на фондации, занимаващи се с благотворителност.

Очаквайте откриването на Немски Коледен базар и в Пловдив на 29 ноември 2014 г., на пл. „Стефан Стамболов” пред Общината.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: