» » » » Светлини и Сенки с Балкански

Автор: Иван Шопов

Поредица събития с Иван Шопов (Бalkansky) започват в зелената къща на SOHO. Началото ще бъде поставено с изложбата „Lights & Shadows”, която ще ви потопи в графично-цветния свят на Иван, озвучен от неговата музика.

Изложбата „Lights & Shadows” е естествено продължение на арт проекта със същото име, издаден под формата на арт каталог преди 3 години. Колекцията съдържа някои от най-популярните творби на Иван Шопов, както и съвсем нови, непоказвани досега платна, излезли изпод ръката на автора, познат предимно с музикалните си проекти, но сега разкриващ и своите търсения в посока графика и акрил.

Освен картините, Иван ще представи и интерактивна инсталация, разработена съвместно с автора на дигитално изкуство Албена Баева – едно арт творение, в което звукът ще бъде създаван, посредством движението от собствените ви сенки.

Не пропускайте откриването на „Lights & Shadows” в последния петък от месеца, на 28 ноември 2014 г., от 19:00 ч., в SOHO, където ще можете да се запознаете с автора и да чуете специално подготвеното изпълнение на живо с неговите съмишленици Mytrip, Smallman и MrSmiff в посока ембиънт и дроун звучене. Специален гост на откриването ще бъде Иво Христов (графичен дизайнер и продуцент), който ще ви въведе в света на изкуството и музиката на Иван.

Изложбата ще продължи до 9 януари 2015 г., когато oт 19:00 ч., Иван Шопов, Иво Христов и специалният гост Теодосий Спасов, ще закрият събитието с някои от най-новите изпълнения от съвместния им проект „Бalkansky”.

Декември ще продължи с още 2 събития под талантливото ръководство на Иван Шопов.

На 3 декември 2014 г., от 19:00 ч., Иван ще покаже как се прави електронна музика с помощта на компютър, аналогови машини и студийни монитори, и ще разкаже за своите музикални проекти. (Вход: свободен)

На 10 декември 2014 г., от 19:00 ч., в „Работилница за рисуване: туш и перо” артистът ще покаже как се използва техниката от неговите илюстрации и графични творби. Целта е да се усвоят умения за експресивно изразяване, както и да се развие търпение в търсенето на най-малките детайли. (Цена: 10 лв., с предварително записване на gergana@soho.bg)


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: