» » » » Момичето с ленените коси


В рамките на ХV фестивал „Млади музикални дарования” младата пианистка Лили Богданова ще представи своя първи солов албум „Момичето с ленените коси”. Името е избрано по една от пиесите, включени в колекцията, но заглавието дава и личен нюанс, защото косите на младата пианистка наистина са с „ленен” цвят.

Лили Богданова е студент втори курс в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в класа на проф. Борислава Танева. В началото на Ноември тя взе участие в Международния конкурс за пианисти под егидата на принцесата на Мароко Лайла Мерием и се върна със специално отличие, присъждано за най-добро изпълнение на соната от Моцарт. Това, което й предстои, е представяне на нейният първи солов албум „Момичето с ленените коси”.

Дискът е изцяло с френска музика, с включени 12 прелюдии от Първата тетрадка на Клод Дебюси, и цикълът „Прелюд, хорал и фуга” на Цезар Франк.

В програмата на концерта публиката ще чуе солови пиеси от Дебюси, Равел, Фран, и специалното изпълнение на Соната за чело и пиано от Дебюси, заедно с Атанас Кръстев (виолончело).

Чуйте „Момичето с ленените коси” на 24 ноември 2014 г., от 19:00 ч., в камерна зала „България”.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: