» » » » Късометражно кино In the Burgas


„Форум за късометражно кино” пристига в Бургас. Шеговито наричан от организаторите „In the Burgas”, форумът ще представи 68 селектирани филма от последните четири издания на Международния фестивал за късометражно кино „In the Palace”. Всички филми са с вход свободен.

Кино събитието ще се проведе от 10 до 16 ноември 2014 г., в КЦ „Морско Казино”, където всеки ден от 18:00 и 20:00 ч., ще бъдат показани общо 12 блока от „къси” филми до 27 мин.

„Форум за късометражно кино” ще бъде официално открит на 10 ноември 2014 г., в 18:00 ч., с „Чест” на режисьора Павел Веснаков, предложен за номинация за Оскар и отличен с много международни награди, сред които Gran Prix на най-престижния фестивал за късометражно кино в света - Clermont-Ferrand. Същата вечер ще бъдат прожектирани и още 11 български заглавия, сред които игралния „Стерео Любов” на Мартин Илиев, който спечели наградата за най-добър български игрален филм на последното 12-о издание на „In the Palace”; и анимационният „Гостенинът” на Георги Дечев, отличен в предходното издание на фестивала.

В рамките на форума, освен прожекциите, ще бъдат проведени и дискусии между млади хора от града и 30 доброволци, а сред тях и филммейкъри, от общо 4 европейски страни.

Официалното закриване на „Форум за късометражно кино” ще се състои на 16 ноември 2014 г., като програмата за този ден засега се пази в тайна.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: