» » » » Полски Коледен концерт

Снимка: belladonna-bg.com

Посланикът на Република Полша Кшищоф Краевски и Полски културен институт каня жителите и гостите на София на Концерт коледни песни в изпълнение на Йошко Брода и Катажина Брода-Фирли.

Йошко Брода е роден в Истебна, село в планините Бескид Шльонски. От най-ранна възраст учи при майсторите на фолклорната музика, в т.ч. баща му музикантът Юзеф Брода, и изработва свой неповторим стил на свирене на различни музикални инструменти. На 4 години заедно с баща си, участва в концерти в Полша и в чужбина. Работил е с Войчех Осовски, Войчех Ваглевски и групата Voo Voo, семейство Поспешалски, Антонина Кшищон, Анна Мария Йопек, групата Raz Dwa Trzy. От 1998 Йошко Брода започва да осъществява собствени музикални продукции, в т.ч. „Jałmużna Postna” – диск от 2000 г., записан в базиликата на доминиканците в Люблин; полско-унгарския албум „Posłóchejcie Kamaradzi” (2004); както и изпълненията на детската група „Dzieci z Brodą”, която той основава заедно със съпругата си Дебора.

На Коледния концерт в София Йошко Брода ще бъде придружен от сестра си Катажина Брода-Фирли, която с необикновения си чист и силен глас ще омагьоса публиката с изпълнения на оригинални коледни песни.

Заповядайте на 12 декември 2014 г., от 19:00 ч., в Зала 9 на НДК.

Вход с покани от Полски институт в София.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: