» » » » Коледни импулси с хор Евмолпея

Снимка: evmolpeya.com

С традиционен коледен концерт хор „Евмолпея” ще зарадва публиката в Града на тепетата. Автентичната римска обстановка, съчетана с ефектната тракийска визия, красивото звучене и интересната програма, носят обещание за една стилна, емоционална, звуково-визуална постановка с ярък коледен привкус.

Хор „Евмолпея” приключва една изключително успешна и продуктивна година. Упоритата работа на хористките и на творческото ръководство в лицето на диригента Рада Славинска и арт-мениджъра Ганка Янкова доведоха до реализацията на близо 50 концертни изяви в страната и чужбина. Между най-запомнящите се е феноменалното представяне на девическия хор в Словения, където на 24 май в град Франколово съставът бе връщан 7 пъти на бис и аплодиран възторжено 20 минути след напускането на сцената.

Само след няколко дни, на 22 декември 2014 г., евмолпеите ще направят жителите и гостите на Пловдив съпричастни на коледното си настроение с коледни творби от цял свят.

Точно в 18:00 ч., на хилядолетния Римски форум в търговски център „Екселсиор”, ще зазвучат „Коледни импулси с хор Евмолпея” с произведения от различни стилове и епохи: от Вивалди, през Камий Сен-Санс, до Ноел Гоеман, Карл Дженкинс, Бенджамин Бритън, Христо Недялков, Николай Кауфман и Рада Славинска.

Концертът е с вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: