Снимка: burgas.bg

Автентично Рибарско селце, пресъздаващо типичния за областта рибарски бит ще омае жителите и гостите на Бургас на празника на града.

На 6 декември 2014 г., емблематичната градинка до Часовника, ще се превърне в романтично рибарско селце с котви и разпръснати мрежи, лодки и рибарски въжета, стари моряци, разказващи интересни истории. А Часовника, ще бъде трансформиран в морски фар, който през нощта ще свети с типичната напътстваща светлина.

В деня на Св. Николай посетителите в рибарското селце ще се превърнат в активни участници, за които ще има много изненади и страхотно празнично настроение. Всеки желаещ ще може да разкаже интересна рибарска история, виц или да изпее любимата си рибарска песен, а любителите-кулинари - да впишат в импровизирания рецептурник своя рибна рецепта.

Информационни табла ще разказват за обитаващите в региона риби; ще споделят стари кулинарни рецепти и куп любопитни истории и легенди, свързани с рибарството.

На импровизиран далян в градчето, желаещите ще могат да се изявят като рибари, улавяйки риба за себе си с послание или поздрав по случай празника на града.

В две арт ателиета ще се творят морски картички и 3D риби, а малчуганите ще бъдат зарадвани с кукления театър „Рибарят и златната рибка”.

За доброто настроение ще допринесят и музикалните изпълнения на вокална група „Морски песъчинки” и улични музиканти.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: