» » » » Рибна фиеста за Никулден

Снимка: starazagora.bg

За трета поредна година кулинарният гуру Ути Бъчваров ще заформи истинска рибна фиеста на връх Никулден в Града на липите. И за да бъде угощението още по-голямо и вълнуващо, в тазгодишното издание своя майсторлък ще премерят три отбора.

Рибната фиеста ще стартира точно в 11:00 ч., на 6 декември 2014 г., на площада пред Общината в Стара Загора.

По традиция, размери ще премерят участниците в конкурса за най-голяма уловена риба в старозагорско. През 2012 г. титлата отиде при 80-килограмов сом с дължина 2,20 м, а през 2013 г. при 30-килограмов шаран.

Празникът ще продължи с кулинарна надпревара, в която с уникална рецепта на „Рибена чорба по джанбазки” ще влезе отборът „Сладкогласници” от НЧ „Възраждане-1927”, с. Калояновец. Младите надежди от отбор „Чудотворци” (ПГОХ „Райна Княгиня”, гр. Стара Загора) ще дадат заявка за победа с „Бистра рибена чорба”. А отборът на старозагорските журналисти, избрали име „Щуките”, ще изненада с чорба по стара, тайна рецепта.

И докато участниците забъркат своите тематични гозби в три 40-литрови казана, самият Ути ще сготви вкусна плакия за всички жители и гости на Стара Загора. В огромния му тиган ще потънат 150 кг риба, 50 кг стар лук, 30 кг домати, моркови, орехови ядки, люти чушлета, целина, пащърнак и др.

Преди да бъдат раздадени на присъстващите, ястията ще бъдат осветени от свещеници за здраве и благоденствие на всички.

За доброто настроение в деня на празника ще се погрижат и музикантите от АНПТ „Зорница” при НЧ „Св. Климент Охридски 1858”, гр. Стара Загора.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: