» » » » Предколедна магия и Отворени врати

Снимка: НВИМ

Национален военноисторически музей стартира празничната си кампания „Предколедна магия”. С призив в навечерието на празниците да се замислим върху смисъла на патриотизма в съвремието ни, екипът ще срещне малките посетители на музея с неговите дарители и приятели, в първата проява от Коледната програма.

Срещата между децата и дарителите, на която малките и големите приятели на НВИМ ще обсъдят какъв е стимулът да дариш, вместо да запазиш или продадеш своите ценни спомени, и така да ги превърнеш в част от историческото наследство, ще се проведе на 16 декември 2014 г., когато Коледната кампания ще бъде открита със запалване на светлините на елхата в музея.

В дните от 17 до 19 декември 2014 г., най-малките посетители на институцията ще се радват на безплатен достъп до Детския музей МИГ – мислители, изобретатели, герои. Правилата в него са прости – пътувайте във времето, пипайте, разглобявайте, разглеждайте, играйте.

Със съдействието на National Geographic Channel Националният военноисторически музей е подготвил и изненада за посетителите от всички възрасти - безплатни прожекции на филмовата поредица „Апокалипсис: Първа световна война”, които ще се състоят на 17 до 19 декември 2014 г., от 11.00 до 16.00 ч.

Коледната програма на музея ще завърши с Дни на отворени врати на 27 и 28 декември 2014 г., когато посетителите ще могат безплатно да разгледат хронологичната и външната експозиция, и да се докоснат до уникалните експонати, съхранявани в НВИМ.

Допълнителна информация на: тел.: + 359 2/946 18 05, или на и-мейл: m.museum@bol.bg


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

1 коментара:

  1. Много жалко, че по рано не бях разбрала, че ще има подобни дни на отворените врати на толкова важни места, от които човек може да се обогати и да научи важни неща за историята.Надявам се това да остане една красива традиция и всяка една година да ни идват нас, хората, които сме техни посетители.Вече тези коледни и новогодишни трески отихнаха, но веднага започна да се мисли за следващата.

    ОтговорИзтриване