» » » » Фото Празници – и помагаме с усмивка

Снимки: Благовеста Симеонова (Blagavest)
Тя се казва Благовеста Симеонова и в нейния случай е лесно да повярваш, че името кодира частица от същността ни. Свърза се с мен (или с моя сайт), за да разкаже за благотворителната инициатива, която сама предприема, за да помогне на 20 семейства – онези 20 семейства, останали без покрив над главата след големия пожар в гр. Стамболийски.

Благовеста не ме молеше за дарение и не беше оставила банкова сметка в и-мейла. Тя не ми пробутваше традиционните сезонни клишета, че по Коледа стават чудеса и по Коледа хората са по-добри. Тя простичко беше написала:

„Предлагам фотозаснемане на фирмени коледни празненства, семейни фотосесии в домашни условия, портретни фотосесии на открито... изборът е ваш. В рамките на 1 час време, срещу 50 лева дарена сума, получавате хубави снимки (20 - 40 броя) за спомен с любими хора от предстоящите празнични дни. Всички събрани средства ще бъдат предоставени за построяване на покрива!”

И аз видях пред себе си едно младо момиче, което не само иска да помогне, а активно го прави; не просто организира благотворителна кампания, а поставя себе си в епицентъра и дарява труда си. И поисках да стана част от кампанията, като напиша този текст, като поставя банер в Колонката, и като се помоля на Господ чрез мен информацията да стигне до повече хора, а чрез Благовеста - 20 семейства да получат блага вест.

„Нека Бог да ни помага, но и ние да не забравяме да помагаме!!!” беше написала Благовеста в заключение, и аз отново видях пред себе си младото момиче, стоящо зад фотоапарата и улавящо усмивки в кадър – на семейства, на приятели, на колеги, на деца; за подарък, за спомен, за семейния албум. И за покрив. Защото помощта може да бъде и по този начин – фотографът снима, сниманият се усмихва, покривът се гради.

Магията не е в Коледа. Магията е в съзидателната сила на Доброто.

Повече за кампанията „Искам покрив”, инициирана от Благовеста Симеонова, вижте във фейсбук-събитието на инициативата.

За връзка с Благовеста използвайте тел. 0896 31 65 69

Да бъдат празничните дни благословени за вас и вашите семейства!

Ани Стоянова


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: