» » » На север от слънцето с уникални прожекции


Филмът „На север от слънцето”, носител на десетки награди от международни фестивали, ще се радва на специални прожекции в рамките на фестивала „Северно сияние”. Поради изключителния интерес към лентата, организаторите обявяват две извънредни прожекции.

Историята на 20-годишните Инге и Йорн, които прекарват девет месеца при зимни условия в необитаем залив на изолиран арктически остров, близо до атлантическите брегове на Северна Норвегия, се превърна в един от култовите филми за всеки сърфист. Двамата обитават колиба, построена от корени и отпадъчни материали, и се хранят с продукти с изтекъл срок на годност. Мисията им е една - да запазят своята тайна: открили са мястото с най-предизвикателните вълни на света.

Макар да е емблематичен за сърф културата, този филм ще впечатли не само професионалистите, но и всички любители на спиращите дъха природни гледки. За пълноценното изживяване ще помогне и огромният телевизор Philips, част от кампанията на марката „Afterglow”, благодарение на която един от зрителите ще види на живо Северното сияние в Швеция.

Поради изключителния интерес към „На север от слънцето”, филмът ще има извънредни прожекции на 9-ти и 10-ти декември 2014 г., от 19:45 ч., в Културен център G8.

Прожекции:
  • 09 декември 2014 г., 19.30 ч., Културен център G8 – Разпродадена.
  • 09 декември 2014 г., 19.45 ч., Културен център G8 – ИЗВЪНРЕДНА ПРОЖЕКЦИЯ.
  • 10 декември 2014 г., 19.30 ч., Културен център G8 – Разпродадена.
  • 10 декември 2014 г., 19.45 ч., Културен център G8 – ИЗВЪНРЕДНА ПРОЖЕКЦИЯ.
Фестивалът „Северно сияние” се организира с подкрепата на Нордския културен фонд и в партньорство с Посолството на Кралство Дания, Посолството на Кралство Норвегия, Посолството на Финландия и Консулството на Швеция в София.

С медийното партньорство на cinefish.bg, sofialive.bg, kafene.bg, timeart.bg, dama.bg, peika.bg, stand.bg, kolonkata.info, mymir.bg, spisanie.to


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: