» » » » Синята брада


За какво служи богатството, ако не за да се пие отлично шампанско? За какво служи изкушението, ако не можеш да му се отдадеш? Погъделичкайте любопитството в душата, отдайте се на най-синьото януарско литературно изкушение – „Синята брада”.

„Синята брада” е най-новата провокация на Амели Нотомб, вдъхновена от класическата приказка на Шарл Перо. Обожавана, хулена, маргинална и непокорна, Нотомб и тук остава вярна на своя причудлив, авторефлективен стил. „Синята брада” е любимата й приказка и тя със съжаление упреква Перо, че е създал героя си като „абсолютно чудовище, което остава необяснено”. Точно затова, нейната версия е оригинален опит за обяснение на необясненото, а с филмовата адаптация на романа се е ангажирал самият Даниел Отьой.

Заповядайте на литературната премиера на романа „Синята брада” на Амели Нотомб, на 10 януари 2015 г., от 18:30 ч., в „Orange Center” на ул. „Граф Игнатиев” 18 в София.

С участието на Благовеста Митева и Стефан Иванов, които ще се превъплътят в образите на двамата ексцентрични протагонисти: младата Сатюрнин Пюисан и нейния страховит хазаин Дон Елемирио.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: