» » » » Съвременна студентска графика

Снимка: nha.bg

Най-новите направления в съвременната студентска графика, представени от 14 Университета и Академии по изкуства от 4 континента, ще бъдат показани в Международната студентска изложба за съвременна графика. Изложбата се провежда в галериите на всяка институция от Септември 2014 до Март 2015 г., и в началото на новата година гостува в София.

Международната изложба съвременна студентска графика е колекция, включваща творби на поне двама от най-добрите студенти на всяка академия, изучаващи графични техники от бакалавърска или магистърска степен. Творбите са оригинални печатни графики върху хартия, формат 50/70 см, създадени през 2014 г. в тираж 15 броя. Графиките стават част от постоянните колекции на висшите училища.

Международната изложба е част от портфолиото на Columbus College of Art and design, с което колежът участва в SGC International Printmaking Conference „Sphere” 2015 – най-значимата конференция по проблемите на графичното изкуство в САЩ.

В София колекцията Съвременна студентска графика ще бъде показана от 15 януари до 5 февруари 2015 г., в галерия „Академия” на ул. „Шипка”6. Официалното откриване ще се състои на 15 януари от 18:00 ч.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: