» » » » Земята не е за еднократна употреба

Снимка: Организаторите

Повече от 40 участника се включиха в създаването на изделия в трите категории на конкурса за произведения на изкуството от еднократни продукти „Земята не е за еднократна употреба”. Победителите ще бъдат обявени след гласуване на публиката, а творбите ще бъдат представени с изложба в Лаборатория за градски дизайн на Сдружение „Трансформатори”.

Конкурсната колекция, включваща изделия в категориите „Скулптури”, „Бижута”, „Битова техника”, ще бъде показана на 25 януари 2015 г., от 12:00 ч., в Smart Fab Lab в София.

На място публиката ще има възможност да гласува за своите фаворити, определяйки победителите. Всяка от творбите ще може да бъде закупена благотворително в полза на ежегодната кампания на ЕС „За Земята” по почистване на високопланински защитени територии „Чистене 2015”.

Събитието ще продължи с презентация на тема „Нулеви отпадъци” от 15:00 ч. и прожекция на филма „Бунище земя” от 17:00 ч.

С цел намаляване на отпадъците от стоки за еднократна употреба гостите се приканват да си носят собствена чаша за вкусен ароматен чай.
«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: