» » » » Премиерна Източна поезия


Издателство „Изток-Запад” кани почитателите на източната мъдрост, красота и поезия на двойна литературна премиера с Източна поезия.

Заповядайте на 12 януари 2015 г., от 18:30 ч., в клуб „Максим” при театър „Българска армия”, на представянето на „Прокуденият от небесата” на Ли Бай (превод София Катърова и Антонета Николова) и „27 шедьовъра” на Хокусай (превод Братислав Иванов).

За книгите:

Ли Бай е един от най-значимите поети в китайската литература, чиято поезия е изпълнена с фантазия, богата емоционалност, мечтателност, съзерцание и изящно боравене с езика. Едно от големите достойнства на „Прокуденият от небесата” е блестящият превод от класически китайски на София Катърова и Антоанета Николова. А илюстрациите от „Поезия от династия Тан в калиграфия и илюстрации” (съставител Хуан Фънчъ, династия Мин), прави „Прокуденият от небесата” истинско съкровище.

Хокусай е японски художник, а изданието „27 шедьовъра” съдържа 27 оцелели след пожар гравюри на Хокусай и преводи на съответните стихове от първоначално замислената от него антология „Сто стихотворения от сто поети”.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: