» » » » SoExhibition Късчета Непал


Трудно е да се опише емоцията от пътешествие из Непал - онази бедна, но омагьосващо красива страна, сгушена между Индия, Китай и покрива на света. И когато думите не стигат, за да разкажат за величествените планински пейзажи, за омагьосващите снежни осемхилядници, за горещите джунгли и дивите зверове, за древните храмове на още по-древните култури, тогава на помощ идва фотографията. Николай Стойков ви кани на своята дебютна изложба „The divine of me salutes the divine in you”, събираща заедно 33 късчета от Непал, развълнували сърцето на автора.

Фотографският разказ на Николай за Непал прави публиката съпричастна с най-съкровените радостни усещания, които всеки посетител на тази интересна държава може да изпита. От прашните улици на Катманду и Покхара в навечерието на местната 2071 година, през портретите на усмихнатите жители от китните планински селца, до смиреното преклонение пред грандиозния масив на Анапурна, а след това обратно във вечнозелените джунгли на границата с Индия и по светите места за будисти и хиндуисти. Това е пътешествие сред природата, но и в преживяванията на сърцето в една далечна страна, в която се чувства удома.

Откриването на изложбата „The divine in me salutes the divine in you” ще се състои на 19 януари 2015 г., от 19:00 до 21:00 ч., в SOHO в София, където ще остане до 17 февруари 2015 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: