» » » » Забравената цивилизация

Харман кая. Снимка: roadandrest.blogspot.com

В края на месец юли 2014 г. проф. Ана Радунчева от Археологическия институт към БАН, археоастраномът Робърт Бовал, геологът д-р Робърт Шок и астрофизикът от НАСА Томас Брофи се обединиха в екип, който посети светилищата на Белинташ, Харман Кая и Татул в Източните Родопи. Целта на учените бе да потърсят следи от цивилизацията, населявала българските земи преди траките, а резултатът – документалният филм „Забравената цивилизация”.

Екипът от учени пое на своята изследователска мисия, обединен около мнението, че има достатъчно артефакти, които предполагат съществуването на цивилизация преди траките.

Според световноизвестния изследовател и автор на редица бестселъри в областта на египтологията Робърт Бовал, установените по време на тази предварителна визита обектите, са много обещаващи и подкрепят началната теза за съществуването на древна цивилизация, населявала българските земи и процъфтявала още преди времето на Древен Египет.

Визитата в Родопите се осъществява с подкрепата на фондация Credo Bonum, Дънди Прешъл Металс и Мото Пфое, а екип на БНТ документира посещението на древните обекти. Резултатът е документалният филм „Забравената цивилизация”, който ще бъде излъчен на 9 февруари 2015 г., в рубриката „В кадър” на Националната телевизия.

Всички заинтересувани от темата ще могат да видят документалната лента и пред-премиерно на 4 февруари 2015 г., от 19:00 ч., в галерия Credo Bonum. Проф. Ана Радунчева и авторите на филма ще разкажат повече за експедицията, а след прожекцията ще бъде осъществена скайп връзка с Робърт Бовал с възможност за задаване на въпроси от публиката.

Вход свободен. Местата са ограничени.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: