» » » » Доклад на зелената амеба за химическия молив


Любопитно заглавие, завръщане в миналото, международен пионерски лагер в Корейската народнодемократична република и абревиатури като СССР и НРБ – всичко това, побрано в дебютния роман на Велина МинковаДоклад на зелената амеба за химическия молив”.

Заповядайте на литературната премиера на романа с дълго име на 19 февруари 2015 г., от 19:00 ч., в кино „Влайкова”, и се върнете в далечната 1989 г., в която бодрата и дръзновена главна героиня Александра Н. Георгиева заминава на международен пионерски лагер в Корейската народнодемократична република (Северна Корея). „Докладът на зелената амеба” не пропуска още СССР и НРБ, минава през „Кравай” и разказва за първите дни и месеци на прехода.

И като ще е завръщане в миналото, то нека да е с пълна сила. По време на премиера ще чуете акордеона на Андрония Попова, отличничка от „А” клас(а). „Доклад на зелената амеба за химическия молив” ще изнесе Миленита, примерна ученичка от клас „Г”. Труженици от сладкарница „Пчела” ще поднесат ни повече, ни по-малко боза, а романът ще представи самият Светлозар Желев, Директор на химическия молив.

Любими шлагери от онова време ще зарежда диджей МС Тимур.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: