» » » » Омбре на Емил Тонев


Краят на 90-те. Краят на миналия век. Които са и край на хилядолетието. Един все още млад мъж – музикантът Ангел - решава да напусне отчаяната си родина, наречена България. И да емигрира, както правят повечето му приятели и сънародници. Така започва историята в „Омбре”, но кой е Омбре? Издателска къща „Хермес” и книжен център „Гринуич” ви канят на премиера на романа от Емил Тонев.

„Омбре” е една прекрасна история за надеждата, любовта и жаждата за живот на едно дете, стоящо в противовес на царуващото насилие, упадък и безверие в страната, в която е имало лошия шанс да се роди. Но Омбре не е музикантът Ангел – Ангел е началото в разказа, с неговото желание да замине при сестра си в Париж, за което обаче са му необходими пари. Решава да влезе като „муле” в случайно изпаднала сделка с наркотици – нещо, което никога не е правил досега. Следва провал, мафиотска престрелка и бягство. Загубвайки всичко и лишен от избор, Ангел предпочита да се покрие за известно време. Така попада в гората сред компания от екзотични аутсайдери – производители на дървени въглища, живеещи по собствени правила – странни, но справедливи, изградили свое общество. Редът в групата им обаче бива нарушен след появата на Ангел. И ето тук се появява Омбре - едно бавноразвиващо се момче, което става най-близкият приятел на новодошлия.

Докъде може да стигне едно подобно приятелство и кой е виновен от десетки години насам младите хора все да искат да емигрират от България? Потърсете отговорите с Емил Тонев на премиерата на неговия роман „Омбре” на 12 февруари 2015 г., от 18:00 ч., в книжен център „Гринуич” в София.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: