» » » » Изложба Шит декор


София Филм Фест и Дом на киното с удоволствие представят една уникална за България изложба, показваща избрани фази, типажи и декори от анимационната продукция „Как Сърдел направи ремонт”. И ако все още не ви звучи любопитно, то изложбата презентира нестандартната анимационна техника „шити изрезки”.

„Как Сърдел направи ремонт” е анимационен филм за деца, в който е използвана нестандартна смесена техника - шити изрезки от плат и анимация под камера. Всяка една фаза от движението на героите е предварително зашита, всеки конец, шев и бод също са анимирани. Сюжетът на филма е изграден по оригиналния разказ на Георги Мерджанов „Как Сърдел направи ремонт”. Филмът е завършен през декември 2014 г.

Изложбата от шити декори, типажи и фази е нестандартна и интересна, именно защото разкрива пред очите на децата от всички възрасти, магията и вълшебството на анимацията за деца. Колекцията от шити фази и типажи разказва историята за вечно сърдития и недоволен Сърдел, който най-много от всичко мрази светлината и слънчевите лъчи. Един досаден слънчев лъч му пречи да спи и той решава да премахне всяка светлина. Резултатът на финала обаче е неочакван.

Изложбата с кадри от „Как Сърдел направи ремонт” може да бъде видяна до 3 март 2015 г., във фоайето на Дом на киното.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: