» » » » Демон, юда и магьосник


Издателство „Весела Люцканова” и книжен център „Гринуич” канят почитателите на българската литература на представянето на първия роман на Венета ВъжароваДемон, юда и магьосник”, част от трилогията „Трите книги”.

„Демон, юда и магьосник” е една прекрасно разказана история, в която са преплетени древни митове и психологически асоциации. Книгата непременно трябва да бъде прочетена! Венета Въжарова наистина знае как да води читателя и да го остави без дъх до края.” (Тео Буковски, писател)

„Ако трябва да определя цялата книга с една, единствена дума, това определено ще е „Кулата”. Нали се сещате, от Таро, чието значение - ако напуснем първичното и се разровим из символите - е именно „разрушеното дава път на новото”. Цялата легенда, около която е построен романът е именно това - Свещеното дърво, което се преражда, сивите и Асура, които на свой ред със смъртта си трябва да осигурят това прераждане... Изключително красиво измислена, идеята, че смъртта е необходима за обновлението, че дори и символите се прераждат е простичка, логична и носи в себе си тъмна, дълбока романтика, на която е трудно да се устои.” (Северина Самоковлийска, писателка)

Романът „Демон, юда и магьосник” на Венета Въжарова ще бъде представен на 17 февруари 2015 г., от 18:00 ч., в книжен център „Гринуич”, от редакторката Милена Кирова, професор по българска литература в СУ „Св. Климент Охридски”, автор на редица изследвания в областта на хуманитаристиката и в частност на литературата.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: