» » » » » » Часът на Земята 2015. Програма

Снимка: thehighlandtimes.com

Часът на Земята 2015 в България се посвещава на българските реки - преграждани, изкопавани, унищожавани. Време е да им отвърнем с грижа, защото сме на път да ги загубим. Събитието дава възможност да използваме силата си за добра кауза и съвсем не е само 60 минути на тъмно.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тази година тя ще се случи на 28 март 2015 г., с начало в 20:30 ч.

По време на Часът, милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Организаторите от WWF представят програмата, съпътстваща Часът на Земята 2015 в България:
  • 26 март, Пловдив - Прожекция на „DamNation” в Лъки синема, от 18:00 ч. Всяка прожекция е придружена с дискусия, водена от представители на WWF. Вход свободен.
  • 26 март, Берковица - Прожекция на „DamNation” в училище „Иван Панов”, от 13:00 ч.
  • 27 март, Русе - Прожекция на „DamNation” в Исторически музей, от 17:30 ч.
  • 28 март, Варна - Прожекция на „DamNation” във ФКЦ, от 18:00 ч., и отбелязване на Часа на Земята след филма. Съорганизатори на събитието във Варна са Сдружение CRE8 и неформална група P4K. От 20:30 ч. ще започне огнено и LED шоу под съпровода на акустична музика.
  • 28 март, София - Традиционно отбелязване на Часа на Земята пред Народния театър със светлинно шоу, музика, изобразяване на защитени видове със светлина, от 20:00 до 21:30 ч.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: