» » » » Алармиращото творчество на Валентин Турн


Посолството на Федерална република Германия в София представя режисьора и автор на книги Валентин Турн. На събитие с домакин Чешкия център, ще бъдат показани документалния филм, носител на международни награди - „Taste the waste”, и най-новата книга на Турн „Harte Koste”, излязла от печат през Октомври 2014 г. към филма „10 Miliarden” (подзаглавие: „Как всички ще станем сити”).

Филмът „Taste the waste” е международен, доколкото части от него са снимани из цяла Европа и отчасти на други континенти. В него се застъпва темата за разхищението на храни в индустриалните държави, за сметка на по-бедните и развиващите се държави. И ако всеки от нас започне да пазарува по-осъзнато – например, да избира регионално и местно произведените продукти вместо екзотичните такива, то ефектът ще бъде огромен не само за намаляването на глада, но и за замърсяването на околната среда – с по-малко опаковки, транспорт, изгаряне на отпадъците и др.

Вечерта, посветена на алармиращите творби на Валентин Турн, ще се състои на 12 март 2015 г., от 18:00 ч., в Чешки център в София.

Вход свободен.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: