» » » » Форум КЛЮЧ единствено издание


Форум КЛЮЧ е уникално за България мотивационно събитие за млади хора и тяхното участие в каузи в полза на обществото. С всяко следващо издание събитието печели все повече приятели и почитатели не само в София, но и в страната. Затова, подчертано с черни букви, организаторите съобщават, че единственият Форум КЛЮЧ за 2015 година в София ще се случи през Април.

Датата е 18 април 2015 г., часът: 13:30 ч., мястото: Модерен театър. За предварително регистрираните участници вратите ще бъдат отворени в 12:45 ч.

Какво да очаквате:
Два блока в познатия Talk формат с участието на гост-лекторите*, всеки от които ще има своите 15 минути на сцената, за да мотивира, провокира и зарадва публиката. Един блок, озаглавен „Гласът ни”, в който участниците ще обсъдят как да бъдем чути от властимащите, когато решават бъдещето ни; как да се насърчи доброволчеството у нас; как децата да знаят повече за правата си, за да имаме по-силно и уверено поколение утре.

Входът за Форум КЛЮЧ е безплатен.


*Гост-лектори

Ашод Дерандонян - Ашод работи за каузата на хората с увреден слух в България. Той самият е практически глух и смята, че всички ние заедно можем много. При него се е получила обратната интеграция…от почти година е въвлечен в общността на хората с намален слух и разбира, че мястото му е там, за да помага да се повиши качеството им на живот в България. През 2014 г. инициира кампанията „Заслушай се!”. Професионалист е в областта на управление на проекти. Работил е и като финансист, бизнес анализатор, пазарен анализатор, координатор събития и какво ли още не. Казва: „Смея да твърдя, че е време да се отдам на една кауза, която всъщност е свързана с моята съдба.”

Волен Аркумарев - На 23 г., родом от град Хасково. Следва магистратура по екология и опазване на екосистемите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. От 2005 г. членува в най-голямата природозащитна организация в България – Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Интересува се от природозащитата във всички нейни проявления. Участва в организирането на природозащитни лагери и бригади, извънкласни дейности с ученици, презентации на природозащитна тематика в училища. Подпомага провеждането на изследователски и природозащитни дейности, насочени към опазването на редица защитени видове птици, сред които египетския и белоглавия лешояди, царския орел, малкия креслив орел. Участвал e в международни експедиции за опазване на египетския лешояд в Албания, Гърция, Турция и Етиопия.

Калина Иванова - Завършила бакалавърска степен по психология в Югозападен университет „Неофит Рилски”, гр. Благоевград. Дипломант в програма „Логопедия” и програма „Клинична социална работа” на НБУ. Притежава следдипломна квалификация от Фондация „Асоциация Анимус” и Софийски университет „Св. Климент Охридски” на тема „Основи на психоаналитична техника с деца и възрастни”. Професионалният й път е свързан с Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София”, за която работи от 2009 г. Към момента е управител на Комплекс за психично-здравни услуги в общността. През годините е участвала в много и различни проекти, насочени към подобряване качеството на живот на хората с психични увреждания.


Люба Христова - Ако трябва да използваме модерни думи, може би ще си изберем „предприемач”. Ако обаче ще си говорим простичко: човек, който вярва в мечтите си. Учила е в Сорбоната, където с отличие завършва Международна икономика с фокус върху устойчивото развитие. Влече я изкуството. Кара сноуборд от малка, обича природата, снега, водата. Обожава кучето си – голден ретривъра Роя (от фарси – „мечта”) и всеки път се ласкае, когато някой отбележи прилика между тях. Обича работата си и иска да обиколи целия свят. За себе си казва, че е „интересен продукт на баща пилот, пълен авантюрист, и майка балетен хореограф и педагог, човек на изкуството”. След дълги години живот в Париж сред много интересни хора и събития, Люба се завръща в България и създава едно от първите у нас работни пространства за споделено ползване – SOHO. За нея то се явява пресечна точка на многобройни мечти, идеи и вдъхновения. Желае и опитва да се занимава паралелно със стотици разнородни неща и по възможност да е на поне толкова места, за да не би случайно да й стане скучно. Някои се получават, за други се налагат повечко усилия, но тя вярва, че упоритостта възнаграждава.

Павел Кунчев - Павел е роден през 85-та година, което означава, че е живял само 1 година без Чернобил в живота си. Как му е повлияло това – последните 7 години се е занимавал с реклама. От позитивната страна – съосновател е на платформата за доброволчество и добротворчество TimeHeroes.org. Дава всичките си пари, за да ходи на концерти и фестивали. Отговаря по-бързо в туитър (@cuteater), отколкото по телефона.

Снежина Танковска – Пр. Снежина Танковска е режисьор, Декан на Факултет Сценични изкуства, НАТФИЗ. Ръководител е на класове по Актьорство за драматичен театър и Режисура за драматичен театър, Ръководител на Магистърска програма по Мениджмънт в сценичните изкуства. Активно участва в дейности и ръководни органи на международни организации: Европейската лига на висшите училища по изкуствата ЕЛИА (ELIA), GATS (Global Alliance of Theatre Schools), UNESCO/ITI Chair Theatre and Culture of Civilizations. Инициатор и ръководител на международни и национални проекти и съвместни дейности в областта на културата, висшето образование, артистичните изследвания. Режисьор на спектакли в театри в София, Сливен, Перник.

Станимир Гъмов - Куклен актьор, зодия Лъв. Роден е в Стара Загора и се гордее с това. Завършва Английската гимназия в родния си град, а после НАТФИЗ през 1997 г. в класа на проф. Лунгов със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър”. Още във втори курс на Академията започва да играе в „Театър 13”, „Театър Албена”, а от 2001 г. досега е на щат в Столичния куклен театър. „Приказка за скитника крал” (с номинация за „Икар”), „Питър Пан”, „История за чайка и банда котараци”, „Боризмейко” и „Ние, врабчетата” са само част от постановките, в които участва. Може да бъде видян и в мюзикъла „Аладин” в Музикалния театър. Става доста популярен с участието си в сериала „Етажна собственост” по Нова телевизия, където първоначално играе погребален агент, а след това се преквалифицира в сватбен такъв. В шоуто „Като две капки вода” превъплъщенията му забавляваха зрителите до сълзи. За себе си той казва, че чувството му за хумор е катраненочерно, но душата му е чиста, като прането на леля Мария от известната телевизионна реклама.

Хари Ешкенази - Хари Ешкенази е от семейство на музиканти. Баща му е цигулар, леля му – виолистка. А той с брат си – Максим и братовчедите си Веселин и Мартин, обикалят българските и международни сцени. От три години българският цигулар успява да вдъхнови още свои колеги да посещават периодично и българските училища в рамките на програмата Фортисимо клас. Чрез нея известни родни музиканти показват силата на класиката пред малките ученици. Неведнъж, свирейки и известни мелодии от филми като „Междузвездни войни” или „Индиана Джоунс”, Хари и неговите колеги намират различен начин да заинтригуват учениците. След срещите с децата, цигуларят е убеден, че пред тях е нужно да се представят нещата занимателно. „Те са друго поколение. Основното нещо в образованието е да учиш чрез игра, а не насила. Много вярвам, че класическата музика, ако се слуша много, България ще е по-добро място за живеене. Тя учи на дисциплина. С нея ще има и повече толеранс при взаимоотношенията между хората.”


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: