» » » » Концерт на Народен оркестър от Будапеща

Снимка: szofia.balassiintezet.hu

Агнеш Херцку и Никола Паров са неотменни величини в музиката в стил уърлд мюзик и унгарската народна музика. В най-новата си програма, наред с песните от посветения на съхранението на традициите албум на Агнеш Херцку, авторският тандем, работещ заедно повече от едно десетилетие, издал златен албум и многократен носител на наградата „Фонограм”, е включил още собствените си композиции и преработки на уърлд мюзик. В тяхно изпълнение унгарската, балканската или гръцката народна музика получава ново тълкувание и точно това ще открие публиката в концертната вечер на Народен оркестър от Будапеща със солисти Агнеш Херцку и Никола Паров.

В основата на бандата е Квартет Никола Паров. Участват още: Шандор Фьодьо „Фодо” (ударни и акордеон), Бенце Палхази (цигулка), Мартон Фекете (виола) и Петер Молнар (контрабас).

В програмата: песни от албума „Моята банда” с традиционна за Унгария и Трансилвания музика за струнни инструменти, български и румънски песни.

Концертът се осъществява с подкрепата на „Балканкарподем АД” и ще очаква своята публика на 17 март 2015 г., от 19:00 ч., в Камерна зала на Софийска филхармония.

Вход с покани. Поканите могат да бъдат заявени и взети от Унгарски културен институт в София, тел. 02/ 987 23 07, и-мейл: uki@uki.bg


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: