» » » » Балканът и Хората


Човекът и Природата са неразривно цяло, но често пъти ние Хората смятаме, че можем да влизаме в двубой с Природата - да я преодоляваме и загърбваме, да я превръщаме в обект на желания и експлоатация. Понякога забравяме колко е разнолика тя, колкото много ни дава, и продължаваме да искаме още. За крехката връзка между Балкана и Хората, в 30 кадъра, в 30 фотографски запечатани момента, разказва едноименната изложба, част от кампанията „Професия Хижар”.

Изложбата „Балканът и Хората” е дело на автори, участвали в конкурса „Дни на предизвикателствата 2014”, в категорията, носеща същото име. Видени през обектива - волното детство и тичането по поляните, процеждащия се магично през дърветата лъч, вълшебните есенни мъгли, бързия любопитен поглед на една сърна, нежния допир на кадифе, когато галиш коня… - се събират в експозиция от 30 фотографии, които носят посланието за опазване на уникалното биоразнообразие на българските планини чрез управление на човешката дейност в рамките на техните територии.

Изложбата ще бъде представена на 16 март 2015 г., от 19:00 ч., в [Trap Gallery] на Творчески комплекс Инкубатор в гр. Пловдив, където ще остане отворена за посещение до 6 април 2015 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: