» » » » Релеф или изследване на повърхността

Автор: Кирил Якимов

Колко дълбоко можеш да навлезеш в повърхността? Повърхностността на съвременния свят лишава ли абстрактното изкуство от послания? А трябва ли живописта да носи послания или чистата наслада от формата и цвета е достатъчна сама по себе си? Задайте въпросите и потърсете отговорите в изложбата живопис на Кирил Якимов „Релеф или изследване на повърхността”.

Експозицията обединява двадесет и две платна абстрактна живопис - търсещи, улавящи и отричащи връзките между понятията „повърхност” и „повърхностност”. Всеки творчески импулс на автора има различен релеф и двадесет и двете платна на Кирил Якимов се събират в една релефна карта на тези импулси - от възникването на желанието, през набъбването му, до момента, в който излезе и се „случи” на повърхността, придобивайки собствената си форма, определения си цвят и точния си мащаб.

„Желанието да създаваш картини не винаги е свързано с желанието да казваш големи и дълбоки истини за света. За мен думите често са проблем, а рисуването е най-доброто лекарство, което познавам. Затова, въпреки че много харесвам концептуални творби и инсталации, които са ангажирани и искат да говорят на публиката, аз самият не отъждествявам изобразителното изкуство с тях. За мен абстракцията е наистина друг визуален език, в който общуването не минава през смисъла, а през привличането.” – казва Кирил Якимов и ви кани на откриването на „Релеф или изследване на повърхността” на 23 март 2015 г., от 18:30 ч., в сградата на Телефонната палата.

Експозицията ще остане отворена за посещение до 5 април 2015 г.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: