» » » » Short Waves Festival за късометражно кино


Short Waves Festival е най-големият фестивал за късометражни филми в Полша. Той се провежда в над 70 полски, европейски и световни градове, в които между 6 и 22 март 2015 г. ще бъде представена конкурсната програма, съставена от най-новите полски късометражни филми, съревноваващи се за наградата на публиката Grand Prix. Зрителите в София имат честта да бъдат част от гласуването и след прожекцията на подбраните филми да заявят своя фаворит.

В конкурсната програма за наградата на полската и световна публика в рамките на Short Waves Festival, са включени 7 филма – документални, анимационни, клипове и един игрален. Прожекцията на селекцията ще се състои на 19 март 2015 г., от 18:00 до 20:00 ч., в Полски институт в София, след което зрителите ще гласуват със специални карти, които ще получат на място.

В програмата:
  • „Най-високият” (документален). Историята на създаването на най-високата статуя на папата в света  – 14-метровия Йоан-Павел II от композитен материал.
  • „Фиш Емаде Твоживо – Прах” (клип).  Филмът разказва за един тракторист, който може да изтанцува дори промените в полското село.
  • „Синята стая” (aнимация). Режисьорът е нарисувал болката. Със син цвят, който бил действал успокояващо.
  • „Фрагменти” (игрален). Светът, представен във филма, постепенно се разпада. Без успех двамата герои  се опитват да променят действителността в дизайнерска тъмница на изплащане, но там вече няма място дори за емоциите.
  • „Toва ще е нещо прекрасно” (документален). Госпожа Александра решава да се засели на Марс. Тя взима това решение веднага след като разбира какво бъдеще й подготвя НОИ.
  • „Technicolor Yawn” (клип). В този сочен клип липсва само скуката.
  • „Баня” (aнимация). Две стари жени влизат във водата, за да преплуват обичайното разстояние. Този път обаче ще бъде различно.
Вход свободен.

Лауреатът на голямата награда Grand Prix ще бъде обявен на 29 март 2015 г., в Познан, по време на галавечерта на Short Waves Festival 2015.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: