» » » » Живописните картини на Иван Манойлов

живописна картина
Автор: Иван Манойлов

Иван Манойлов спокойно може да бъде определен, като един от доайените на живописта в България. Пропити с народностен дух, картините му са своеобразно огнище на българщината, разпалващи искрено почитание и нескрито възхищение към природата, националната архитектура и бита на селския човек. Вижте майсторството на твореца в Изложбата живопис на художника, сравняван с Константин Щъркелов.

Иван Манойлов e роден на 7 март 1934 г. в Лом. Завършва Педагогическия институт в Стара Загора, специалност живопис. От 1956 до 1991 г. е учител по рисуване в Лом. Участва активно в национални и художествени изложби в София и страната. През 1982 г. става член на СБХ. През декември 1999 г. е избран за председател на Съюза на българските художници в Лом, където живее и работи. Твори в областта на пейзажа, портрета, фигуралната композиция. Негови самостоятелни изложби са представяни в България, САЩ и Германия. Картините му са част от колекции в страната, Австрия, Германия, Аржентина, САЩ, Израел, Япония и др.

Заповядайте на откриването на живописната изложба на Иван Манойлов на 22 април 2015 г., от 18.00 ч., в галерия „Абсент” в София.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: