» » » » Безплатен филм за Щастието


Филмът „Happy” на номинирания за „Оскар” режисьор Роко Белич е кинематографично пътешествие до различни точки на света в търсене на отговор на въпроса какво прави хората от различни култури и общества щастливи. Предназначена за родители (бъдещи и настоящи), но и за всеки, който търси, осъзнато или не, предпоставките за лично щастие, заповядайте на безплатната прожекция на филма „Happy”.

Лентата представя истински истории на хора от САЩ до Япония, от Намибия до Дания. Режисьорът Роко Белич среща зрителя и с редица учени, посветили кариерата си на изучаване на въпроси като: какво отличава истински щастливите хора от всички други, кои ценности и поведения водят до по-голямо благополучие и придават усещане за смисленост на живота ни.
„Happy” изследва по въздействащ начин връзката между щастието и физическата активност, близостта с хората, общността, сътрудничеството и взаимопомощта, състраданието. Насочва разсъждението към отношението между щастието и парите, успеха и външността, и поставя въпросите за ролята на позитивните емоции в човешкия живот; за теорията на разширяването и изграждането; за възможните негативи, свързани с позитивността; и за необходимостта да бъдем щастливи, за да бъдем добри родители.

Безплатната прожекция на филма, посветен на щастието, ще се състои на 24 април 2015 г., от 18:00 ч., в Детска къща „Приказка без край”.

В кратка дискусия след това участниците ще имат възможността да споделят впечатления, мисли и лични преживявания; да зададат въпроси и заедно да потърсят отговори в компанията на Делян Савов, превел филма за българската публика.

Присъствие след предварително записване на имейл: mail@prikazkabezkrai.com


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: