» » » » Фотографски Пейзажи oт Земята и Луната

пейзажи от земята и луната
Из "Пейзажи от Земята и Луната"
Шестима български професионални и любители фотографи. Четири месеца. Две фотографски експедиции. Резултатът е фотографската изложба „Пейзажи от Земята и Луната”, събрала в себе си снимки от Куба и от острова на лунните пейзажи – Лансароте.

Куба и о. Лансароте са колкото различни, толкова и близки. И двете места са били част от испанската корона (Лансароте все още е испанска територия), но Куба се намира на Карибите, а Лансароте - на Канарите. Те са Земята и Луната, уловени в кадър от шестимата български фотографи - Петър Чолаков, Дамян Хаджииванов, Минка Христова, Боряна Иринкова, Йоанна Найденова, Антоанета Войводова.

Изложбата „Пейзажи от Земята и Луната” представя снимки от 7 от общо 15-те провинции на Куба с акцент върху уникалната тропическа долина Винялес и плажът Анкон. Безспорно обаче перлата на фотографската експозиция са „лунните” пейзажи от канарския остров Лансароте, чийто релеф наподобява този на Луната. Не случайно Лансароте е мястото, където астронавтите от „Аполо 17” са правили тренировките си преди да излетят за Луната.

Наситена с емоции и цветни пейзажи от почти напълно непознати кътчета от света, изложбата ще отвори врати за посетителите от 23 април до 10 май 2015 г., в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център, с официално откриване на 23 април, от 19:00 ч.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: