» » » » » Фестивал на зелените идеи 2015. Програма

фестивал на зелените идеи 2015
Снимка: ka6tata

За трета година в София ще се проведе Фестивала на зелените идеи. Част от българско-холандската конференция „Зеленият град – въображаем и реален”, събитието ще бъде открито от Посланика на Кралство Нидерландия в България Том ван Оорсхот, и ще превърне едно малко кътче от София в истински цветен оазис.

Фестивал на зелените идеи ще зарадва любителите на цветя и декоративни растения в три дни, от 29 до 31 май 2015 г., в Южен парк, зад хотел „Хилтън”.

Добре дошли са и децата. Специално за тях са подготвени детски зелени работилници „Зеленият град и цветовете”.

Какво още? Вижте в Програмата:

29 май 2015 г., петък
  • 11.00 до 11.30 ч. – Откриване в присъствието на Н.Пр. Том ван Оорсхот, посланик на Кралство Нидерландия в България; инж. Трифон Трифонов, председател на УС на АПДРБ; проф. Йордан Кулелиев, председател на Съюз на ландшафтните архитекти (СЛА).
30 май 2015 г., събота
  • 10.00 до 12.00 ч. - Детски зелени работилници „Зеленият град и цветовете”. Люба от Университетски Ботанически Градини ще събуди любознателността на  малчуганите към богатата палитра на растенията в града ни. Подходящо за деца на възраст от 7 до 12 години.
  • 12.00 до 13.30 ч. - Оформяне на цветни композиции и презентация на флорален дизайн с Ангел Ангелов, един от водещите флористи от Асоциация Български Флористи.
  • 14.00 до 17.00 ч. - Работилница „Как се оформя бонсай” с инж. Трифон Трифонов и  Бонсай студио ТТ.
31 май 2015 г., неделя
  • 10.00 до 11.00 ч. - Работилница „Как да си направим SeedBall или съвременните тенденции на партизанското градинарство”. Сдружение „ДивРошков”.
  • 11.00 до 12.00 ч. - Флористика за деца: „Как да направим красива аранжировка” с Мина Цонкова, ландшафтен архитект. Тя ще покаже как да зарадвате близките си с красота от природата, вдъхновение и малко сръчност.

* * *

През трите фестивални дни специалисти ще дават съвети за по-добрата грижа за растенията, които отглеждаме у дома.

В представителната шатра посетителите ще имат възможност да се запознаят с декоративните разсадници в България, а в презентационната шатра да видят работния процес в действие.

Не пропускайте и щанда, от който ще можете да си закупите храсти и цветя, за да принесете „зеления град” в дома си. А атрактивната изложба на декоративни растения, произведени в български разсадници, ще ви даде вдъхновение и идеи как да оформите градинката пред къщата си, как да озелените междублоковите пространства в квартала, в който живеете, как да направите по-цветен балкона на апартамента си.

Вход свободен.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: