one design week изложби
Снимка: Организаторите

Близо 200 участника от 20 страни ще се включат в 7-то издание на Международен фестивал за дизайн и визуална култура One Design Week. Фестивалът ще представи дизайнери и артисти от цял свят, а селекцията изложби обещава многообразно съдържание от теми, техники и участници.

One Design Week 2015 се организира с подкрепата на Община Пловдив, Пловдив 2019 и Фондация Америка за България, и ще се проведе от 19 до 28 юни в Града на тепетата.

Изложбите в експозиционната програма на фестивала ще бъдат подредени на различни локации в града: Капана, Главната пешеходна улица, Арт-галерии и кафенета, Градската художествена галерия, Баня Старинна, Кино „Космос”, Дружество на пловдивските художници и др.

Публиката ще има удоволствието да разгледа:

„Being Post-Digital” с куратор Рене Беекман. Централната изложба, която ще представи  работи на близо 20 автора от 8 различни страни, които творят през погледа на  постдигиталната ситуация.

„Вариации на 3D принтиране”. Осем творци от различни артистични сфери излизат от познатата територия на ежедневната си работа, за да се впуснат в експерименти с новите технологии. Те са: Wolfram (студио за проектиране и производство на осветителни тела), funkt (архитектурно студио), студио точка§точка (порцелан), Archabits (архитектурно студио), Светлана Мирчева (съвременно изкуство), Виктор Павлов (бижута), Катерина Сербезова (бижута) и Conveyer (архитектурно студио). (Арт-галерия Plovediv)

„Пакетиран дизайн|съди по опаковката”. Изложбата е посветена на опаковки и етикети, отличаващи се с естетика и функционалност, и създадени от български графични дизайнери и илюстратори от последните няколко години. (Кино „Космос”)

„Acmé Paris в плакати”. Изложба плакати на френското студио за графичен дизайн Acmé Paris. Артистичните им оформления са заредени с естетска наслада и здравословна доза хумор за добро настроение. (Галерия А+)

„Любим град /Favorite city”.

„Улично изкуство завинаги: Играта насърчена”.

„Прерамкирани процеси; „Интериорни аксесоари в женски род”.

„Ретро бонбони – за детските спомени”. Инсталация на Юлия Ландзидл. Нейният миниатюрен свят е сътворен от любимите й лакомства и приканва посетителите да се върнат назад, към позабравените спомени от детството. (Пространството на Мелформатор)

„Линия, която разказва; „Кarlsson & Wilker в плакати”. Плакатна изложба с работата на култовото нюйоркско дизайн студио Кarlsson & Wilker. На място авторите ще допълват експозицията със site-specific плакати, вдъхновени от България. (Кино „Космос”)

Рая Стефанова „Жива пръст”.

„Храна за размисъл” на студентите от специалност „Вътрешен дизайн” към полското училище School of Form. Проектът изследва взаимоотношенията между форма и вкус, форма и жест, форма и намерение. Специално за изложбата в България ще пристигне ръководителят на проекта Marek Cecula, който ще представи работата на студентите. (Градска Художествена Галерия)

Млади балкански дизайнери 2015: „Общи територии”.

„Пипни, Седни, Пий / Touch, Sit, Drink”.

„Пътуване през миналото и бъдещето на дизайна на бижута”.

Изложбата „Баланс” на Вито Валентино.

„Щрих и стих” на Компот Колектив.

„Играта насърчена” интерактивен продуктов дизайн от Джорди Канудас.
Експозиции, създадени в резултат от конкурси и работилници по време на One Design Week 2015.

Допълнителна информация за изложбите и пълната програма на One Design Week 2015 може да намерите на сайта на организаторите.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: