» » » » Фестивал Златен ключ и Френска седмица

фестивал златен ключ френска седмица
Снимка: goodfon

За дванадесета поредна година Почетното консулство на Франция - Алианс Франсез Пловдив - организира Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”. Паралелно с най-големия форум за шансони на Балканския полуостров, в Града на тепетата ще протече и Френска седмица с изненади и атракции.

Френската седмица в Пловдив се организира за трета година и традиционно ще посрещне жителите и гостите на града на пл. „Стефан Стамболов”, пред Община Пловдив. От 22 до 28 юни 2015 г., за посетителите ще бъдат организирани много игри, томболи и изненади:
  • Безплатни прически и тестове на кожата на главата и косъма със специална камера, подарени от г-н и г-жа Давиде Кристиано.
  • Безплатен грим от професионалистите на Пиер Фабр.
  • Съвети за защита от слънцето и грижи за кожата през лятото.
  • Велосъстезание на 25 и 26 юни 2015 г., регистрация в 10:30 ч. и награждаване в 16:00 ч.
На 25 юни 2015 г., в Градски дом на културата „Борис Христов”, ще се състои и официалното откриване на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”. Любимият сред франкофонските среди музикален форум, традиционно ще бъде воден от самия основател на Фестивала и Кавалер на Академичните палми - Бернар Руо. В програмата:
  • 25 юни, 19:30 ч. – Официално откриване на „Златен ключ 2015”. Концерт с участието на българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години. Сред звездните имена са: Антония Маркова (първи лауреат на Фестивала „Златен ключ”), Николай Григоров и Нели Солакова, а така също изпълнители от Франция, Турция, Украйна, Словакия и Румъния.
  • 26 юни, 19:30 ч. - Финал на националния конкурс за франкофонска песен. Публиката ще има възможност да гласува за своя фаворит, а журито в международен състав, ще оценява участниците за разпределение на наградите. Първата награда е златна гривна – уникална авторска изработка на майстора бижутер Тодор Кузмов.
  • 27 юни, 19:30 ч. – Гала вечер. Френски шансони в интерпретация на всички гост-изпълнители от чужбина, както и българските лауреати и финалисти.
Всички концерти ще се състоят в Градски дом на културата „Борис Христов”, гр. Пловдив. Входът е свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: