» » » » » Игра на къща в стил Сюзън Хайнц

изложба фотография сюзън хайнц
Автор: Сюзън Хайнц

В отговор на обществения натиск за брак и семейство, преди четиринадесет години, световноизвестната американска фотографка Сюзън Хайнц поставя началото на поредица от снимки със своето „семейство”. Те са пластмасов мъж и пластмасово дете, щастливо „живеещи” във фото проекта „Playing House Project” („Играейки на къща”).

„Playing House Project” е провокативен поглед върху сблъсъка на социалните очаквания и личността. Чрез него Хайнц поставя въпроси, свързани с ролевите модели, които съвременната цивилизация „продава” на жените, но и с очакванията – на обществото, на личността, на семейната среда. На фокус е начинът, по който тези очаквания формират стабилни модели, чрез които дефинираме себе си като успешни, щастливи и реализирани личности, живеещи пълноценен живот. Резултатът е визуално представяне на начина, по който този вътрешен и външен натиск формира нас, изборите, които правим, и животът, който живеем. Кой всъщност е пластмасовият манекен?

Вижте провокативната изложба фотография „Playing House Project” на фотографката Сюзън Хайнц, от 17 до 29 юни 2015 г., в кафе-галерия на ФотоСинтезис Арт Център, с официално откриване на 17 юни, от 19.00 ч.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: