» » » » Кино в Парка

безплатно кино забраненото образование

Кино вечери на открито в парка стартира „Свободен център за свободни хора”. В лятно кино под звездите, заповядайте на прожекцията на документалния филм „Забраненото образование”.

„Забраненото образование” (документален филм, 2012, Испания)
В 10 тематични части филмът представя различен поглед върху образованието в рамките на училището и извън него. На фокус са разнообразни образователни алтернативи и неконвенционални училища в Латинска Америка и Испания, сред които самообразованието, системата на Монтесори, прогресивното образование, Валдорфска педагогика, домашно образование, демократично образование и др. „Забраненото образование” е изграден върху повече от 90 интервюта с образователни деятели, учители и родители от 8 испаноговорящи страни. Това е един напълно независим проект, който има за цел да подхранва и подбужда обществен дебат за основите на училището, за развитието на едно интегрално образование, основано на любовта, уважението, свободата и знанието.

Прожекцията на испанския филм „Забраненото образование” ще се случи на 25 юни 2015 г., от 18:30 ч., в Борисова градина, детската площадка със Слончето.

Събитието ще бъде последвано от представяне на Автономно училище София, което предлага разнообразни уроци, работилници и споделяне на опит, безплатно и необвързващо.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: