» » » » Лятна читалня за деца

лятна читалня на открито в пловдив за деца
Снимка: rand org

„Лятна читалня на открито” е традиционно събитие за деца, даващо среща на малките читатели с новите книжки и активни игри на българските издателства. Тазгодишното издание е четвърто по ред и ще се проведе в три дни в Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

На 1, 2 и 3 юли 2015 г., от 10:00 до 12:00 ч., всички деца в Града на тепетата са поканени в Лятната читалня в Цар Симеоновата градина, до Пеещите фонтани.

На разположение за четене и игра ще бъдат книжки и активни игри от ИК „Хермес”, „Клевър бук”, ИК „Жанет-45”, Издателство „Софтпрес”, „Просвета”, „Егмонт – България”, „Фют”. Не по-малко интересна ще бъде голяма сбирка от списания „Аз съм българче”, а благодарение на „Център за приобщаващо образование” аличен ще бъде и сборник с дейности, подпомагащи децата с трудности при четене.

На 3 юли 2015 г., от 11:00 ч., специален гост в „Лятна читалня на открито” ще бъде Вал Стоева, която ще поведе малките любители на книгите на пътешествие с Грузулак. За родителите също има изненада - Вал Стоева е подготвила цели 9 съвета и половина за отглеждане на истински читатели.

В трите дни на читалнята при пеещите фонтани малчуганите ще получат лятна читателска (бинго) карта, в която всяко дете ще запише своето приказно име и какви съкровища е открило сред книгите. Всяко „бинго” ще бъде отличавано с награда.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: