» » » » » Литературни латинки в Софийска Къща за литература и превод

къща за литература и превод в софия

„Къща за литература и превод” е проект на фондация „Следваща страница” за разработване на културен дом, в който под един покрив ще се провежда: международна резидентска програма за преводачи и писатели, ателиета по литературен превод, менторски програми, курсове за деца и младежи, публични и академични лекции, открити уроци, камерни четения и дискусии, а така също, безплатни консултации за писатели и преводачи по теми като авторско право, договори с издатели, електронно книгоиздаване, превод и издаване в чужбина. За запознаване с дейността на Къщата и за първо „потапяне” в нейната атмосфера, фондация „Следваща страница” ви кани на „Литературни латинки” – Дни на отворените врати в „Къща за литература и превод” на ул. „Латинка”12.


П Р О Г Р А М А

18 юни 2015 г., 11:00 до 12:00 ч. – „Направи си сам приказка” със Зорница Христова. Подходящо за деца във втори, трети и четвърти клас. Участниците ще научат кои са основните елементи на фабулата и как се изгражда завършен текст с начало и край.

19 юни 2015 г., 15:00 до 18:00 ч. – „Как се чете комикс. Как се прави комикс” с Антон Стайков. Подходящо за деца в пети, шести и седми клас. В рамките на три часа авторът на „Кратка история на българския комикс” ще покаже как се изгражда комикс-разказ. Всеки участник ще създаде своя авторска комикс-история с помощта на Антон Стайков, Милена Симеонова (анимация) и Ива Груева (илюстратор).

20 юни 2015 г., 11:00 до 12:00 ч. – „Имало едно време...” с Присила Хау. Подходящо за 5 до 105-годишни. Американската разказвачка Присила Хау ще „забърка” една смешна и вълшебна смес от приказки за всяка възраст, и то на български.

21 юни 2015 г., 11:00 до 12:00 ч. – „Запознай се с деца от цял свят” с Петя Кокудева. Подходящо за деца в предучилищната група и първи клас. Петя Кокудева ще почете любопитни стихотворения за децата от различни държави. Музикален съпровод: Константин Кучев.

***
Участието в „Литературни латинки” е безплатно, след предварителна регистрация на имейл: info@npage.org или на тел.: 0886 11 60 88, като посочите име и възраст на детето.

За всички придружители, изчакващи децата си, са осигурени чай, кафе и книги.

В Дни на отворените врати, „Къща за литература и превод” ще бъде отворена за посещение и запознанство от 19 до 21 юни 2015 г., от 12:00 до 18:00 ч.

Адрес: гр. София, кв. „Изток”, ул. „Латинка”12, бившия дом на художника Ненко Балкански.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: