» » » » Панаир на занаятите на Бански

панаир на занаятите софия банята

Национална занаятчийска камара и Регионална занаятчийска камара-София канят жителите и гостите на София на „Панаир на занаятите” с работилници и демонстрации на живо на български традиционни и приложни занаяти.

„Панаир на занаятите” ще се проведе от 29 юни до 3 юли 2015 г., пред Музей за История на София, на пл. „Бански”№ 1, всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

В панаира участие ще вземат майстори-занаятчии, представители на различни занаяти, като бижутерия, керамика, кожена пластика, ковано желязо, работа с благородни метали, тъкачество, бродерия и др.

Млади чираци ще бъдат ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука” в гр. София, с директор Лилия Балева.

В демонстрации на живо и творчески работилници посетителите ще имат възможността да се докоснат и насладят на българските занаяти, да закупят или изработят сами уникални подаръци в старите традиции на България.

„Панаир на занаятите” ще бъде официално открит на 29 юни 2015 г., в 10:30 ч., с празнична програма с участието на деца от „Столичен център за работа с деца” с ръководител Цветана Ангелова, деца от ансамбъл „Изворче” с ръководител Рахила Петрова, народната певица Албена Вескова и група за народни танци „Играорец”.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: