» » » » Седем добри години

седем добри години от етгар керет

Израелският писател Етгар Керет отново гостува в България. Писателят, който според RSI „пресъздава реалността с размах – като илюзионист, който извиква живот там, където се очакват само смърт и отчаяние”, пристига в София за представянето на сборника разкази „Седем добри години”.

В „Седем добри години” Етгар Керет събира свои фейлетони, публикувани в международната преса, от раждането на сина му Лев през 2005 г. до смъртта на баща му Ефраим през 2012 г. Определяни в стила на художествена документалистика, театър на делника, колекция от наблюдения за лични земетръси и общочовешки странности, творбите на Керет са рожби от срещата на мемоар и притча, и вълнуват със своята трагикомичност и симпатична безцеремонност.

„Когато бях млад, никога не съм си водил дневник. Винаги съм си казвал: „Защо, по дяволите, да се занимавам с неща, които знам, че са се случили?” За първи път записах нещо от действителността в деня, когато се роди детето ми – това е и първият текст от тази книга...”

А какво следва многоточието, чуйте от самия Етгар Керет на литературната премиера на сборника „Седем добри години”, на 16 юли 2015 г., от 19:00 ч., в Студио 5, НДК.

Водещ: Нева Мичева.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: