» » » » Кино вечери Светът и младите

испанско кино светът и младите

След лятната почивка Институт Сервантес отваря врати и подновява киновечерите с филмовата селекция „Светът и младите”. Четири подбрани заглавия от испанското кино ще покажат забавното и драматичното в порастването и тийнейджърската съпротива, във вътрешните борби и вълненията на децата и юношите.

Прожекциите от кинопоредицата „Светът и младите” ще се състоят в Инстут Сервантес, всяка сряда от 18:30 ч. Вход свободен, до запълване на местата.


П Р О Г Р А М А

09 септември 2015 г. – „Футболни дни” (Días de fútbol, David Serrano, 2003, 115 min)
30-годишният Хорхе смята, че животът му не може да бъде по-объркан. Работата го потиска, а приятелката му го зарязва, когато й предлага брак. Но нещата могат да вървят и към по-зле. Неговите приятели решават да възобновят стария им младежки футболен отбор с идеята най-после да спечелят нещо в този живот, та дори и един футболен трофей...

16 септември 2015 г. – „Дeцата от улицата” (Los niños salvajes, Patricia Ferreira, 2012, 97 min)
Тримата тинейджъри Алекс, Габи и Оки живеят в голям град. Непознати за родителите и учителите си, непознати и за себе си, тяхната емоционална изолация ще доведе до страшни и неочаквани последици, които ще разтърсят цялото общество.

23 септември 2015 г. – „Менсака” (Mensaka, Salvador García Ruiz, 1998, 106 min)
През есента животът на група младежи от големия град претърпява радикална промяна. Те са от различни социални групи, но ги обединяват невидими връзки, които ще се задълбочават, за да изградят един отделен свят, много по-малък, отколкото могат да си  представят.

30 септември 2015 г. – „Не се страхувай” (No tengas miedo, Montxo Armendáriz, 2011, 89 min)
25-годишната Силвия, белязана от тежкото си детство, решава да оправи живота си, като се срещне очи в очи с хората, чувствата и емоциите, които я свързват с миналото. В борбата срещу нещастията и срещу самата себе си, тя научава как да контролира страховете си и се превръща в жена, която е господар на своите действия.


Филмите са със субтитри на български език.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: