» » » » Детска работилничка за миникартини

рисуване върху камъчета
Снимка: bis.bg

Детска работилничка за миникартини „Безценни камъчета на въображението” очаква малчуганите. Заниманието включва шест творчески ателиета и ще се проведе напълно безплатно.

На 11 и 12 септември 2015 г. Пловдив ще преживее тазгодишната НОЩ на музеите и галериите. Специално внимание в голямата програма на Нощта е отделено на децата и тяхното участие в културното събитие. Част от „Малката нощ” е работилничката „Безценни камъчета на въображението”.

Творческото занимание за деца ще се проведе на 12 септември 2015 г., от 17:00 до 19:30 ч., в Детски отдел на РНБ „Иван Вазов”. Всеки от малките участници ще може да се включи абсолютно безплатно в някое или във всички ателиета с речни камъчета:

  • „Камъче си изтегли - приказка ни разкажи!” – Децата си избират две или повече камъчета и разказват приказка за героите, които са им се паднали.
  • „Камъчетата на приказките” - Библиотекарките от Детски отдел на НРБ „Иван Вазов” ще четат приказки, в които се говори за силата на камъчетата.
  • „Нарисувай сладкодумно камъче” – Рисуване върху камъчета с маркери и акрил.
  • „Камъче си избери - играта започни!” – Игри с камъчета: пресмятане на числа; подреждане на думи; морски шах; домино; дама и др.
  • „Руническа изненада за родители” – Руните съветват. Всеки желаещ може да си нарисува своя руна.
  • „Снимай пътечката на Хензел и Гретел” – Снимки на творбите, които децата са създали. Желаещите могат да оставят своите произведения за участие във финалната изложба.
Към пълната информация за „НОЩ на музеите и галериите ПЛОВДИВ 2015”.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: