паркинг дей parking day 2015

За първи път в България глобалната инициатива PARK(ing) Day се провежда през 2011 година. Тазгодишното издание е пето по ред и с рекордния брой от 30 участници ще трансформира 30 паркинга в София в отворени за хората публични пространства.

PARKing Day 2015 ще се случи на 18 септември, петък.

Пълният списък с участниците и картата с трансформираните паркинги ще бъдат обявени непосредствено преди събитието, но организаторите от Credo Bonum открехнаха малко вратичката и споделиха някои от изненадите.

„Таратанци” ще учат минувачите на основни движения от народните хора на ул. „Цар Иван Шишман”. Следвайки нарисуваните стъпки и цветовете за десен и ляв крак, всеки лесно ще научи Дайчово хоро.

Група ландшафтни архитекти ще превърнат едно паркомясто в мавританска поляна с чакъл и голям брой хартиени макове. Цветята ще се продават за благотворителна кауза за закупуване на улична растителност.

Автобусна спирка „Дада – културно-информационен център” в партньорство със сдружение „Карпедием” ще представят първата у нас изложба от QR кодове, а така също и вендинг машина за поезия, която срещу няколко стотинки, пуска стихове на нови български автори в топчета за пинг-понг.

Гимназия „Увекинд” ще изнесе уроци на открито, посветени на опазването на природата, на паркинга пред сградата си на ул. „Кракра” 5.

Къщата на палачинките от „Хармоника” ще приготвят апетитни и здравословни палачинки в локалното на бул. „Цар Освободител”.

Пощенска банка ще организира работилница за къща за птици на ул. „Цар Иван Шишман”.

Пред Дома на Европа на ул. „Раковски” 124, гостите ще имат възможността да видят от височина уличното пространство, като се издигнат със специална платформа на 10 метра над земята.


parking day 2015«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: