» » » » SofiaМezi фестивал на балканската скара

SofiaMezi фестивал на балканската скара

SofiaMezi (Към SofiaMezi #2 Коледно издание) с безплатна бира, печено на скара и балканска музика ще разкрие духа на Балканите и умението да се радваш на живота, заложено в балканския ген. Над 100 безплатни бири, над 100 подаръка, 4 балкански концерта, над 6 балкански скари, турнири и разни други неща, ще се случат в четирите дни на Фестивала на балканската скара в един от най-големите квартали в София.

SofiaMezi се организира от Select Music Media, с подкрепата на Столична Община - район „Надежда” и район „Връбница” - и от 17 до 20 септември 2015 г., ще почете Празника на София с курбан на скара и безплатна бира в реновирания Северен парк.

Всеки ден от 10:00 до 22:00 ч., гостите на фестивала ще се насладят на балканска кухня и музика, игри и надпревари за възрастни, уъркшопи за деца. Или с повече думи казано:

Скара от България, Сърбия, Турция, Гърция, Албания, Македония. Известният майстор Миро ще почерпи с вкусно прасенце. Верига „Добро” ще приготвят курбан на соларна скара. Турските майстори от „Тюркоаз” ще нагостят с ашуре. Гръцките кулинари ще почерпят с двуметров кокореци.

Турнири за малки и големи по табла, канадска борба, състезания по надяждане и надпиване.

Танцов уъркшоп.

Викторина с въпроси за София.

Детска музикална програма с участието на деца изпълнители, състави и танцови формации от „Надежда”, „Връбница” и Двореца на децата.

Музика на живо с участието на оркестри за балкански ритми, български народни танци, рок групи, и специалните Балкански концерти:
  • 17 септември 2015 г. – Гъмзата & Брас Бенд.
  • 18 септември 2015 г. – Гръцки оркестър „Медуза”.
  • 19 септември 2015 г. – Бобан Здравкович.
  • 20 септември 2015 г. – Румънецът и Енчев.
Водещ на музикалната програма на SofiaMezi ще бъде Енчев.

Пълната програма по дни и часове - Изтегли.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: