» » » » Деца рисуват при Пикасо безплатно

ателиета по рисуване за деца в квадрат 500

11 безплатни ателиета по рисуване за деца организират от фондация „Изиарт” в рамките на гостуващата изложба на Пикасо в София. Всяко от заниманията ще протече с разглеждане на експозицията от 78 литографии и 7 керамики на емблематичния испански художник, а след това малките творци ще рисуват по зададена тема (темите вижте в приложената програма).

От 30 октомври 2015 до 25 януари 2016 г., всяка събота, тематичните ателиета по рисуване на „Изиарт” ще запознават децата с творчеството на Пикасо. Общата продължителност на занятията е два часа:
  • 10:00 до 11:00 ч. – Разглеждане на изложбата в Двореца.
  • 11:00 до 12:00 ч. – Рисуване в „Квадрат 500”.
Ателиетата са безплатни с осигурени всички необходими материали. За някои е необходимо предварително записване.


П Р О Г Р А М А
детски ателиета за изложбата „Пикасо. Вечното търсене”

31 октомври 2015 г. - Копия на класически картини и Пикасо / без записване и без възрастови ограничения.
Децата ще се запознаят с изложбата на Пикасо, ще научат повече за творчеството на художника и ще направят собствена интерпретация ала Пикасо на класически картини, намиращи се в „Квадрат 500”.

7 ноември 2015 г. - Кубизъм / без записване, 7 до 14 г.
Пикасо е един от първите художници, които започват да деформират предметите в своите картини, използвайки разнообразни геометрични фигури. Наблягайки на нестандартната и начупена форма, за сметка на разнообразните цветове, той създава първите кубистични произведения. В това ателие децата ще научат повече за този стил и ще направят свое кубистично произведение.

14 ноември 2015 г. - Митологията и Пикасо / без записване, 7 до 14 г.
Работейки в стила на сюрреализма, Пикасо намира вдъхновение в многобройните сюжети и фантастични същества от гръцката митология. По примера на Пикасо, децата ще експериментират с различни митологични образи и ще илюстрират някой от най-известните старогръцки митове.

21 ноември 2015 г. - Японски щампи и Пикасо / с предварително записване, група до 20 деца, 7 до 14 г.
Японските щампи или дърворезби, имат изключително изтънчена рисунка и много свободна линия със силна стилизация. Точно тази свобода и лекота на линията и стилизация са вдъхновили някои от графиките и рисунките на Пикасо. В детското ателие всеки малките художници ще направят свои интерпретации на японските щампи.

28 ноември 2015 г. - Колаж / с предварително записване, група до 20 деца, 7 до 14 г.
По следите на кубизма Пикасо започва да използва в своите картини парчета хартия, вестник, кожа и други материали, които залепва едно до друго. Така още по-силно подчертава геометричните форми и ръбове и използва различни материи вместо цветове. В това занимание децата ще направят собствен колаж от различни интересни материали.

5 декември 2015 г. - Портрет и Пикасо / с предварително записване, група до 20 деца, 7 до 14 г.
Портретите на Пикасо са винаги запомнящи се, с дълбока емоционалност. В тях на първо място е психологическото въздействие, а не красотата или приликата. Деформациите и острите цветове в кубистичните му портрети, спокойните форми и студени тонове от синия период, подтикват зрителя към дълбок размисъл. Следвайки своя собствен стил, всяко дете ще научи как да прави въздействащ портрет.

12 декември 2015 г. - Африкански маски и Пикасо / с предварително записване, група до 20 деца, 7 до 14 г.
В кубистичните творби на Пикасо ясно могат да се видят образи, заимствани от африканското изкуство. Маските на различни африкански племена със своята простота, ясната си геометрия и мистичното въздействие, дават много нови идеи на художника. Всяко от децата ще направи собствена маска, вдъхновена от африканското изкуство от колекцията на „Квадрат 500”.

19 декември 2015 г. - Монотипия / с предварително записване, група до 20 деца, 7 до 14 г.
Монотипията е печатна техника, при която, прясно нарисувана с бои или мастила плоскост, се отпечатва върху хартия. Полученото изображение е само едно и не може да бъде повторено. Със своята свобода и бързина на изпълнението, монотипията дава на художника множество възможности за експериментиране.

9 януари 2016 г. - Линогравюра / с предварително записване, група до 20 деца, 10 до 16 г.
Линогравюрата не позволява много детайли и фини щрихи. Тази техника приляга идеално на Пикасо, заради силната геометрия и декоративна контрастност, която  използва.

16 януари 2016 г. - Копия на класически картини и Пикасо / без записване, без възрастови ограничения.
Децата ще се запознаят с изложбата на Пикасо, ще разберат повече за творчеството на известния художник и ще направят собствена интерпретация ала Пикасо на класически картини, намиращи се в „Квадрат 500”.

23 януари 2016 г. - Митологията и Пикасо / без записване, 7 до 14 г.
Работейки в стила на сюрреализма, Пикасо намира вдъхновение в многобройните сюжети и фантастични същества от гръцката митология. По примера на Пикасо, децата ще експериментират с различни митологични образи и ще илюстрират някой от най-известните старогръцки митове.

Записване на имейл: easyart.pr@gmail.com


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: