испански филм магнитното дърво
"Магнитното дърво"

В рамките на кинопоредицата „Cruzando el Atlántico” Испански институт в София ще представи селекция филмови копродукции между Испания и страни от Латинска Америка. Прожекциите са с вход свободен.

Програма „Cruzando el Atlántico” в Институт Сервантес през Ноември:

04 ноември 2015 г., 18:30 ч. – „Магнитното дърво” (El árbol magnético. Реж. Isabel de Ayguavives. 2013, 78 мин. Испания-Чили. Субтитри на български език.)
След продължително отсъствие Бруно се завръща в родината си Чили. Семейната вила, която той помни от малък, се продава и семейството се събира, за да се сбогува с нея. Отиват при „магнитното дърво” - местна забележителност със странни свойства. У Бруно се събуждат почти забравени усещания и чувства от детството.испански филм тайната на очите

11 ноември 2015 г., 18:30 ч. – „Тайната на очите” (El secreto de sus ojos. Реж. Juan José Campanella. 2013, 128 мин. Испания-Аржентина. Субтитри на български език.)
Бенджамин Еспосито е скоро пенсионирал се служител от следствения съд в Буенос Айрес. Обсебен от брутално убийство, случило се преди 25 години, той решава да напише роман по случая, в който е участник и свидетел.испански филм лош ден за риболов

18 ноември 2015 г., 18:30 ч. – „Лош ден за риболов” (Mal día para pescar. Реж. Álvaro Brechner. 2009, 102 мин. Испания-Уругвай. Субтитри на български език.)
Бивш шампион по борба все още вярва, че е най-силният мъж в света. Неговият импресарио урежда нелегални турнири и го убеждава, че е възможно да върне миналите времена и отново да спечели голяма титла. Събитията обаче поемат в неочаквана и неконтролируема посока.испански филм млякото на скръбта

25 ноември 2015 г., 18:30 ч. – „Млякото на скръбта” (La teta asustada. Реж. Claudia Llosa. 2009, 99 мин. Испания-Перу. Субтитри на български език.)
Фауста страда от странната болест наречена „изплашена гърда”, която се предава чрез кърмата от майки, малтретирани през времената на тероризма в Перу, 80-те години на XX в. Заразените деца се раждат без душа, защото се вярва, че от страх тя се е скрила в земята. Наследствено обременени от страха, децата се оказват напълно изолирани от действителността.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: