» » » » » Цруя Шалев и нейният Любовен живот

любовен живот от цруя шалев
Снимка: Цруя Шалев

Любовен живот е определян за един от най-добрите двадесет романа, написани през последните четиридесет години. За неговото представяне и среща с читателите в Пловдив и София, в България пристига авторката от Израел Цруя Шалев.

Цруя Шалев е родена на 13 май 1959 г. в кибуца Кинерет (Галилея). Завършва висше образование с магистратура по изучаване на Библията. Работи като писател, издател и преподавател. Живее в Йерусалим. Омъжена, с две деца. Книгите й са преведени на 25 езика, като романът й „Любовен живот” (1997) предизвиква истински фурор в Израел и изстрелва авторката в международна орбита.

„Любовен живот” печели редица литературни награди и милиони читатели по света, като през 2008 година, книгата е филмирана в Германия.

И това не е изненадващо, защото романът е хипнотичен и страстно тревожен, въвлича читателя във водовъртеж от емоции, едновременно привличащи и отблъскващи, но държащи в плен на страниците.

Историята разказва за млада омъжена жена, въвлечена в необуздана любовна връзка с възрастен мъж, който е, както изглежда, стар семеен приятел. Връзката им започва бурно, изпълнена с еротика, безумие и обсебеност. Яа’ара изпада във водовъртежа на дълбоко стаени, но измъчващи я чувства и мисли. Тя става жертва на собствения си тревожен вътрешен живот и всичко, което й се случва, изглежда като една безкрайна халюцинация...

Заповядайте на среща с писателката Цруя Шалев на:
  • 9 ноември 2015 г., от 18:30 ч., в Студио 1 на Радио Пловдив, гр. Пловдив.
  • и 11 ноември 2015 г., от 19:00 ч., в Зала „Мати Ди”, малкото НДК, гр. София.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: